Szeptemberig nem rendeznek nemzetközi íjászversenyeket

Budapest/Lausanne, 2020. május 1., péntek (MTI) – A sportág nemzetközi szövetségének (WA) döntése értelmében szeptemberig nem rendeznek nemzetközi íjászversenyeket, júliustól viszont már sor kerülhet az országos bajnokságokra.

    Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál pénteki beszámolója szerint a WA végrehajtó bizottsága ezen felül azt is bejelentette, hogy ezt követően is a koronavírus-járvány alakulásának függvényében döntenek a különböző viadalok sorsáról, amelyek előtt legalább két hónappal döntést kell hozni azok rendezéséről. A WA hangsúlyozta, egyetlen 2020-ra tervezett nemzetközi viadal megrendezése sem tekinthető biztosnak jelenleg.
    Ugyanakkor júliustól a WA elfogadja az országos bajnokságok eredményeit, így ettől fogva lesz lehetőség indulási jogot szerezni a világeseményekre, valamint az ezeken a viadalokon esetlegesen elért világcsúcsokat is hivatalosnak tekinti majd a világszövetség.
    A magyar szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy várhatóan hétfőn határoz a hazai idény folytatásáról. A pályaíjászok országos bajnokságára augusztus 30-án kerülne sor az eredeti tervek szerint.
    Az insidethegames emlékeztet, az íjászok világranglistáit befagyasztották, a világjárvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára történő kvalifikáció pedig idén már nem folytatódik.
    “Ez a kihívásokkal teli időszak innovatív gondolkodást kíván meg tőlünk” – fogalmazott a WA elnöke, Ugur Erdener. A török sportvezető leszögezte: továbbra is a Covid-19 betegség terjedésének megfékezésére tett erőfeszítéseknek kell a középpontban állniuk, ugyanakkor a sportág igyekszik felkészülni a világjárvány utáni időszakra.

slp \ scp \ spi

MTI 2020. május 1., péntek 11:01

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összehasonlítás