Tokió 2020 – Kiss Balázs harcba száll az indulásért

 Budapest, 2020. május 1., péntek (MTI) – A kötöttfogású birkózó-válogatott veteránja, a 37 éves Kiss Balázs a tokiói olimpia egyéves halasztása ellenére nem adja fel álmát és harcba száll az indulási jog kivívásáért.

    A világbajnok klasszis az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, hogy a halasztás híre az első néhány napban kissé megviselte, de családjával is egyeztetve a folytatás mellett döntött.
    “Azt gondolom, ha most, ennyivel a cél előtt feladnám az álmomat, akkor az az életem legrosszabb döntése lenne, mert mindig bennem lenne a kétely, hogy mi lett volna, ha…” – mondta a 2009-es vb-címe mellett két vb- és három Európa-bajnoki bronzérmet begyűjtő 97 kilogrammos birkózó.
    Kiss úgy érzi, őt nehéz megtörni. Pályafutása hosszú évei alatt sokszor volt a gödör alján, de mindig kijött onnan, s ez “megacélozta” a jellemét. A halasztás után néhány nappal pedig már újult erővel vágott bele az edzésekbe, és a karanténban is keményen dolgozik, alapozó munkát végez.
     Azt elismerte, hogy az ő korában egy év nagy idő. Az igazi nehézség szerinte az, hogy meg tudja őrizni az egészségét a nyugodt munka és a megfelelő felkészülés érdekében. Az elmúlt években éppen ezzel volt a legnagyobb problémája, egyik sérülése követte a másikat, tavalyi műtétje után viszont éppen mostanra ért el oda, hogy teljesen terhelhető a válla.
    Az olimpia kvótaszerző még hátralévő versenyeit a játékokhoz hasonlóan szinte pontosan egy évvel tolta el a nemzetközi szövetség, így a budapesti, európai kvalifikációs viadal jövő márciusban lesz. Kiss Balázs úgy véli, reális esélye lehet a magyar fővárosban vagy az azt követő, szófiai világkvalifikáción kvótát szerezni, de még nem ezekre fókuszál, mivel azt megelőzően hazai válogatók, és egyéb versenyek is lesznek.
    Kiss Balázs négy éve Rióban szerepelt először olimpián, melyen a kilencedik helyen végzett a 98 kilogrammos súlycsoportban.

scp \ skt \ spi

MTI 2020. május 1., péntek 13:28

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összehasonlítás